ΜΙΚΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΦΛΟΡΕΝΤΙΝ



1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο
1 1/4 κουταλιά σούπας μέλι
1 1/4 κουταλιά σούπας κρέμα γάλακτος
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα αμύγδαλα
1 1/2 κουταλιά σούπας κομμένο φλοιό πορτοκαλιού γλασέ
125 γρ. σοκολάτα κομμένη

Ανακατεύετε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το βούτυρο, το μέλι και την κρέμα. Τα αφήνετε 5 λεπτά πάνω από μέτρια φωτιά, ανακατεύοντάς τα συνέχεια. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και το πορτοκάλι και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει 5 λεπτά. Καλύπτετε τις λαμαρινές με λαδόχαρτο. Γεμίζετε τις λαμαρίνες με 1/2 κουταλιά γλυκού, σε απόσταση 5 εκατ. τη μία από την άλλη. Τα ψήνετε 5 λεπτά σε 100ο. Τα βγάζετε από το φούρνο και αν θέλετε ψαλίδιζετε τις άκρες, δίνοντάς τους ένα σχήμα. Τα ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 4 λέπτα, μέχρι τα μπισκοτάκια να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Βγάζετε τις λαμαρίνες από το φούρνο και αφήνετε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν για 2 λεπτά. Τα βγάζετε από τις λαμαρίνες με μια σπάτουλα και τα κρυώνετε σε σχάρες. Αν τα μπισκοτάκια βγαίνουν δύσκολα, τα ξαναβάζετε στο φούρνο για 1 λεπτό για να μαλακώσουν λίγο. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Τη βγάζετε από τη φωτιά. Αλείφετε ένα λεπτό στρώμα σοκολάτας στην κάτω επιφάνεια του μπισκότου. Μόλις στεγνώσει, αλείφετε κι άλλο έναστρώμα. Με ένα πιρούνι κάνετε σχέδια ζιγκ ζαγκ στη σοκολάτα. Αφήνετε τη σοκολάτα να κρυώσει. Όταν πρόκειται να τα σερβίρετε, τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.


Κύριο Συστατικό : αμύγδαλα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : κατσαρόλα , φούρνο
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 40 Κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV