ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό χταπόδι
300 γρ. ρεβίθια
2 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 γρ. ελιές ροδέλες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 ml κρασί άσπρο
φύλλα δάφνης
1 ποτήρι λευκό κρασί
ξίδι, αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζουμε το χταπόδι μέσα σε ξίδι, νερό και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους πιπεριού.
Βάζουμε στη συνέχεια στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι με το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια και την ντομάτα και σβήνουμε με κρασί άσπρο και λίγο ζωμό από το χταπόδι που βράσαμε.
Προσθέτουμε λίγο νερό αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε στο φούρνο γιά 25 λεπτά.
Σερβίρουμε προσθέτοντας μαϊντανό.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνο
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : NewLine


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV