ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ



150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
150 γρ. γάλα
350 γρ. γραβιέρα τριμμένη
το στήθος (χωρίς πέτσα και κόκκαλα) από 1 κοτόπουλο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
200 γρ. + 3 Βούτυρο
4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 κύβο ζωμό κότας
πιπέρι
αλάτι

Παρασκευή Κρέπας: Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μία λεκάνη, μετά το αραιώνετε σιγά-σιγά με το γάλα. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Βάζετε τον χυλό για τις κρέπες στο ψυγείο να μείνει τουλάχιστον 1 ώρα. Στη συνέχεια λιώνετε ελάχιστο βούτυρο σ΄ ένα τηγάνι αντικολλητικό και ρίχνετε 1-2 κουταλιές της σούπας απ’ το μίγμα κουνώντας ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Αφήνετε την κρέπα να ψηθεί σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς την και απ’ τις δύο πλευρές. Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο, ώστε να τελειώσει το μίγμα. Έτσι οι κρέπες είναι έτοιμες για να τις γεμίσετε. Βράζετε το κοτόπουλο, το στραγγίζετε και ψιλοκόβετε το στήθος του. Έπειτα παρασκευάζετε την μπεσαμέλ ως εξής: Βάζετε σε μία κατσαρόλα 150 γρ. βούτυρο να κάψει, σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε το στήθος του κοτόπουλου, τον μαϊντανό, 150 γρ. γραβιέρα, τον ζωμό του κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Κατόπιν γεμίζετε τις κρέπες ως εξής: Στη μέση και προς τα άκρα κάθε κρέπας βάζετε 1-2 κουταλιές από το παραπάνω μίγμα. Διπλώνετε και τις βάζετε σε ένα πυρέξ ή ταψί που το έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο και την υπόλοιπη γραβιέρα σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι Κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV