Για το παντεσπάνι: 5 αυγά, 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 1 δόση βανίλια σκόνη, 45γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 45γρ κορν φλάουρ, 35γρ κακάο σκόνη, 3γρ baking powder. Για την κρέμα πατισερί: 500γρ γάλα φρέσκο, 60γρ ζάχαρη κρυσταλλική, 1 δόση βανίλια σκόνη, 1 αυγό, 2 κρόκους αυγών, 60γρ ζάχαρη κρυσταλλική, 60γρ κορν φλάουρ, 25γρ βούτυρο, 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια, 250γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ, 50γρ ζάχαρη κρυσταλλική. Για το σιρόπι: 200γρ ζάχαρη κρυσταλλική, 200γρ νερό, 30γρ κονιάκ. Για την γκανάζ σοκολάτας: 250γρ κρέμα γάλακτος, 60γρ. γλυκόζη ή μέλι, 600γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια. |
||||||
|
||||||