ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙ



1 λίτρο γάλα
100γρ. μέλι απο δεντρολίβανο
100γρ. μέλι απο άνθη εσπεριδοειδών
100γρ. μέλι από λεβάντα
8 κρόκοι αυγών
200γρ. κρέμα σαντιγί

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε το γάλα και προσθέτετε το μέλι και το διαλύετε προσεκτικά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους χτυπημένους κρόκους αυγών. Ξαναβάζετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και το αφήνετε να βράσει μέχρι να πήξει. Ανακατεύετε συνεχώς. Βγάζετε την κρέμα από τη φωτιά και τη βάζετε να κρυώσει μέσα σε ένα άλλο δοχείο με νερό. Την ανακατεύετε συνέχεια. Χτυπάτε δυνατά την κρέμα σαντιγί. Όταν κρυώσει η κρέμα προσθέτετε προσεκτικά τη σαντιγί. Παγώνετε μια φόρμα αφού την έχετε βρέξει με νερό και την έχετε βάλει για λίγο στην κατάψυξη. Ύστερα ρίχνετε το μείγμα στην παγωμένη φόρμα και την βάζετε στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρετε.

alt
Κύριο Συστατικό : Γάλα , Μέλι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά & 3 Ώρες Κατάψυξη
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV