ΚΡΕΜΑ ΒΕΡΥΚΟΚΟΥ



250 γρ. ξερά βερύκοκα,κομμένα
300 γρ. χυμός μήλου
140 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μπράντυ
1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά κομμένα ψημένα αμύγδαλα

Βάλτε τα βερύκοκα μαζί με το χυμό μήλου να μουσκέψουν για 3 ώρες. Προσθέστε 4 κουταλιές νερό,δώστε τους μια βράση και σιγοβράστε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.Αφήστε να κρυώσουν.Χτυπήστε τη κρέμα με το μπράντυ και την άχνη,μέχρι να πήξει.Μοιράστε το μισό μίγμα βερύκοκου σε 4 ποτήρια και καλύψτε το με την μισή κρέμα,επαναλάβετε τις στρώσεις.Πασπαλίστε με τα αμύγδαλα και σερβίρετε παγωμένο.


Κύριο Συστατικό : Βερύκοκα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά & 3 Ώρες να μουλιάσουν τα βερίκοκα
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV