ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



2 μικρά κοτόπουλα
2 κρεμμύδια
2 ώριμες ντομάτες
2 καρότα
2 πιπεριές φλάσκες
πιπέρι και αλάτι
2 σκελίδες σκόρδου
2 κουταλιές κονιάκ
1/4 κούπας λευκό κρασί
3/4 κούπας λάδι

Πλένετε προσεκτικά τα κοτόπουλα,τα κόβετε στα τέσσερα και τα αλατοπιπερώνετε. Σε μια κατσαρόλα με ζεστό λάδι ροδίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου,τα βγάζετε και τα φυλάσσετε. Στο ίδιο λάδι σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια,προσθέτετε τα ψιλοκομμένα σκόρδα και όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα προσθέτετε τα καρότα,ξασμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες. Τα αφήνετε να μαραθούν και προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Όσο βράζουν σε χαμηλή φωτιά τα καλύπτετε με τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λωρίδες και τις πιπεριές σε κομματάκια. Ανακατεύετε συχνά και ραντίζετε με το λευκό κρασί και το κονιάκ. Αφήνετε τη σάλτσα να πήξει και εάν χρειάζεται ρίχνετε λίγο ζεστό νερό. Αφήνετε την κατσαρόλα να βράσει σκεπασμένη σε χαμηλή φωτιά. Μόλις μαλακώσει το κοτόπουλο το βάζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Περνάτε τη σάλτσα από σήτα και προσθέτετε αλάτι. Ρίχνετε τη ζεστή σάλτσα πάνω στα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σερβίρετε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 ώρα και 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV