ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΞΕΡΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



30 γρ. άγρια μανιτάρια
1 πράσο
2 κ.σ.ελαιόλαδο
60 γρ. βούτυρο
2 κρεμμύδια
300 γρ. ρύζι για ριζότο
150 ml λευκό κρασί
1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό
αλάτι και πιπέρι
50 γρ. φέτα

Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε κρύο νερό για ½ ώρα τουλάχιστον,τα στραγγίζουμε και τα φυλάμε στην άκρη. Καθαρίζουμε το πράσο,το πλένουμε και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας ώσπου να γίνει διάφανο,αλλά να μην πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά,ώσπου να πιεί τα υγρά του.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το πράσο. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε το ριζότο να πάρει βράση ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνουμε το ριζότο να σιγοβράσει για 20 με 25’,ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις γίνει,νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι,ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε δυνατά με το πιρούνι.
Σερβίρουμε κάθε πιάτο γαρνιρισμένο με λίγη φέτα σε κομματάκια.


Κύριο Συστατικό : Άγρια μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV