ΣΟΦΡΙΤΟ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κρέας ψαχνό μοσχαρίσιο 1 Κιλό
2 κουταλιές μαϊντανό
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
2-3 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι τοματοπολτό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ζωμό μοσχαρίσιο
1 σφηνάκι ξίδι
1 πρέζα ζάχαρη
πιπέρι, αλάτι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Κόβουμε το κρέας σε στιλ μπον- φιλέ, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε ελαφρώς σε ελαιόλαδο.
Σουρώνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα να σοταριστούν για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τον τοματοπολτό και μια πρέζα ζάχαρη. Σοτάρουμε ελαφρώς και σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι.
Τοποθετούμε το κρέας σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα όλα τα σοταρισμένα υλικά.
Προσθέτουμε ζωμό μοσχαρίσιο μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και αφήνουμε να βράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να σωθεί ο ζωμός.


Κύριο Συστατικό : Μοσχαρίσιο κρέας
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV