ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 Συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια και λίγα εντεράκια
1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνιθο
4 μαρούλια
1 1/2 φλιτζανάκι καφέ ρύζι γλασέ
1 φλιτζάνι λάδι
αλάτι - πιπέρι
3 αυγά και χυμό 3 λεμονιών
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάλτε νερό να βράσει και ζεματίστε τη συκωταριά για δύο λεπτά. Βγάλτε την και ψιλοκόψτε την με ψαλίδι.
Αν θέλετε να βάλετε και εντεράκια θα τα πλύνετε καλά γυρίζοντάς τα με ένα ξυλάκι ανάποδα και θα τα βάλετε για μια ώρα σε νερό με χυμό λεμονιού. Ψιλοκόψτε τα και αυτά.
Βάλτε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίστε την ψιλοκομμένη συκωταριά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαρούλι όλα ψιλοκομμένα και αφήστε τα να μαραθούν.
Στη συνέχεια προσθέστε στην κατσαρόλα βραστό νερό και αφήστε το φαγητό να βράσει για περίπου 25 λεπτά.
Ρίξτε το ρύζι και βράστε ακόμη 10΄
Αυγοκόψτε λίγο πριν σερβίρετε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Συκωταριά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV