ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα PORKY
150 γρ. ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα FARMER REPUBLIC
2 σκελίδες σκόρδο FARMER REPUBLIC
1 καρότο σε μικρούς κύβους FARMER REPUBLIC
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο FARMER REPUBLIC
700 ml. κόκκινο κρασί
150 γρ. ντομάτα κονκασέ
4-5 κόκκους μπαχάρι
2 γαρύφαλλα
1 φύλλο δάφνης
20 γρ. αλεύρι
Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα πατάτες τηγανητές κομμένες σε ροδέλα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουμε το κρέας σε κύβους, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS και σοτάρουμε καλά το κρέας. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας και περιμένουμε να πάρουν χρώμα και αυτά. Προσθέτουμε το κρασί, την ντομάτα κονκασέ, τα δαμάσκηνα, το μπαχάρι, τη δάφνη, το γαρύφαλλο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες.
Σερβίρουμε επάνω στις τηγανητές πατάτες.

ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Κύριο Συστατικό : Μοσχαρίσια Σπάλα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV