ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΨΩΜΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. χωριάτικο ψωμί
6 σκελίδες σκόρδο
20 γρ. γλυκιά πάπρικα
1500 ml. ζωμό κοτόπουλου
4 αυγά
250 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το ψωμί μέχρι να γίνει χρυσαφένιο. Όταν τηγανίσουμε όλο το ψωμί, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Το σκόρδο ψιλοκομμένο και τηγανίζουμε. Όταν πάρει χρώμα το σκόρδο προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τηγανισμένο ψωμί, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα αυγά ποσέ. Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε νερό και λίγο ξύδι. Λίγο πριν έρθει το νερό σε σημείο βρασμού βάζουμε προσεκτικά το αυγό μέσα στην κατσαρόλα αφού πρώτα στροβιλίσουμε το νερό. Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά και αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα. Όταν η σούπα μας είναι έτοιμη την πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε σε πιάτο με το αυγό στο κέντρο και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΨΩΜΙ
Κύριο Συστατικό : Ψωμί
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV