ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ DIP ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ



Για το σουβλάκι
1200 γρ. Ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους
100 γρ. Μέλι θυμαρίσιο
50 γρ. Ξίδι από κόκκινο κρασί
50 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ρίγανη
Για το dip
150 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. Γιαούρτι πρόβειο
½ σκελίδα σκόρδο
50 γρ. Μέλι θυμαρίσιο
αλάτι

Για το σουβλάκι: Ανακατεύουμε το μέλι μαζί με το ξίδι, το ελαιόλαδο και το κύμινο και μαρινάρουμε σε αυτό το μείγμα το κρέας μας για 3 ώρες. Περνάμε το κρέας από 12 ξυλάκια για σουβλάκι (100γρ. Κάθε ξυλάκι). Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε ένα γκρίλ ή στα κάρβουνα. Δύο λεπτά πριν είναι έτοιμα τα σουβλάκια πασπαλίζουμε με ρίγανη. Για το Dip: Σε ένα blender ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε σε δύο μπόλ μαζί με τα σουβλάκια

ucook.gr
Κύριο Συστατικό : Ψαρονέφρι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά & 3 Ώρες Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : γκρίλ
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV