ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

20 φρέσκιες σαρδέλες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 γερή πρέζα αλάτι
λίγη ρίγανη
2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το ψήσιμο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα εντόσθια και το κεφάλι. Για να τις φιλετάρουμε, τις ανοίγουμε και πιέζουμε με το μεγάλο μας δάχτυλο τη σάρκα δίπλα στο κεντρικό κόκκαλο, ακολουθώντας τη φορά της σπονδυλικής στήλης μέχρι πίσω στην ουρά. Σηκώνουμε απαλά το κεντρικό κόκκαλο και, πιέζοντας λίγο στην ουρά, το κόβουμε. Στη συνέχεια, κλείνουμε τις φιλεταρισμένες σαρδέλες αντικριστά ανά δύο, τη μία πάνω στην άλλη, ενώνοντας το εσωτερικό τους μέρος. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το μαϊντανό με το σκόρδο. Γεμίζουμε τις σαρδέλες, βάζοντας ανάμεσά τους λίγο από το μίγμα σκόρδου και μαϊντανού και τις κλείνουμε πάλι. Τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε στη σχάρα, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμό τους, προσθέτουμε τη ρίγανη. Όταν δούμε ότι οι σαρδέλες μας ξεκολλούν εύκολα από τη σχάρα, είναι έτοιμες. Τις σερβίρουμε, προσθέτοντας μπόλικο λεμόνι.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Σαρδέλες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 6 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Σχάρα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΛΙΔΗΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV