ΨΗΜΕΝΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

12 λεπτές φέτες ψωμί μπαγιάτικο, 6 × 2,5 εκ.
10 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ½ κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο
24 φέτες καπνιστό φιλέτο πέστροφας
φρεσκοκομμένο άνηθο για το γαρνίρισμα
τριμμένη φλούδα από ένα λεμόνι
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ψήνουμε τις πιπεριές και από τις 2 μεριές (για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά), τις τοποθετούμε κατευθείαν σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, αφήνοντας το μπολ σκεπασμένο για 20 λεπτά. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και βγάζουμε τους σπόρους. Τις στεγνώνουμε με χαρτοπετσέτες και τις κόβουμε. Τις τηγανίζουμε στο λάδι μαζί με το σκόρδο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για 7 - 8 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Τις χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια βελούδινη κρέμα. Νοστιμεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε το ψωμί και από τις 2 πλευρές και απλώνουμε σε κάθε φέτα την κρέμα από τις πιπεριές. Τοποθετούμε 2 φέτες πέστροφα σε κάθε φέτα ψωμιού και διακοσμούμε με τα φύλλα άνηθου και το ξύσμα από το λεμόνι.

ΨΗΜΕΝΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ
Κύριο Συστατικό : Πέστροφες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV