ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΙΤΑΛΙΕΝ



40 γαρίδες περίπου
300 γρ. μπίρα
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 λεμόνια
αλάτι
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Κόβουμε τις ουρές από τις γαρίδες (αφού προηγουμένως τις πλένουμε καλά) και τους βγάζουμε το κέλυφος χωρίς να καταστρέψουμε την ψίχα. Βάζουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σ' ένα μπολ, τις σκεπάζουμε με την μπίρα και τις αφήνουμε 30 λεπτά. Ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα. Μέχρι να κάψει, βάζουμε το αλεύρι σε βαθύ πιάτο, στραγγίζουμε τις γαρίδες από την μπίρα και τις αλευρώνουμε μέσα στο αλεύρι. Μόλις το λάδι αρχίσει να καπνίζει ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να ψηθούν 4 με 5 λεπτά. Τις βγάζουμε από το λάδι με τρυπητή κουτάλα, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε πιατέλα. Τις αλατίζουμε και τοποθετούμε ολόγυρα τους τέταρτα λεμονιού. Τις πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις παρουσιάζουμε ζεστές στο τραπέζι.


Κύριο Συστατικό : Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 35 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 3-5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV