ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ



6 αυγά
1 ματσάκι σπαράγγια
1 κουταλιά αλεύρι
αλάτι
τριμμένο πιπέρι
χοιρινό λίπος
λάδι

Πλένετε τα σπαράγγια και φυλάσσετε μόνο την τρυφερή και άσπρη κορφή τους. Τα κόβετε σε κομμάτια μήκους 2 εκ. Σε μια κατσαρόλα με 3 κουταλιές λίπος ροδίζετε τις κορφές από τα σπαράγγια σε χαμηλή φωτιά. Όταν μαλακώσουν, προσθέτετε μια κουταλιά αλεύρι, ανακατεύετε, ραντίζετε με ένα ποτηράκι νερό και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνετε πολύ τη φωτιά και τα αφήνετε για 20 λεπτά ακόμη. Σε ένα μπολ χτυπάτε 5 αυγά και φτιάχνετε μια ομελέτα σε ένα μεσαίο τηγάνι. Όταν ψηθεί καλά και από τις δύο πλευρές, την τοποθετείτε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Προσθέτετε στα σπαράγγια έναν κρόκο αυγού, ανακατεύετε και τα αφήνετε ένα λεπτό ακόμη πάνω στη φωτιά. Γεμίζετε την ομελέτα με το παραπάνω μείγμα και διπλώνετε τις δύο άκρες. Σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ζεστή η ομελέτα.


Κύριο Συστατικό : Σπαράγγια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV