ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ



2 κιλά ντομάτες κόκκινες
1 κιλό σουπιές μέτριες
250 γρ. ρύζι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγο δυόσμο
2 κρεμμύδια μέτρια
αλάτι, πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
150 ml λάδι

Χωρίς να χρησιμοποιήσουμε μαχαίρι χωρίζουμε κάθε σουπιά σε δύο κομμάτια (κεφάλι με πλοκάμια-κούπα της σουπιάς).
Τους βγάζουμε το στομάχι, τα μάτια, το δέρμα, μέχρι να μείνει το λευκό τους δέρμα. Αφαιρούμε τα σακουλάκια με τη μελάνη κρατώντας ένα (που θα μας χρειαστεί).
Βγάζουμε και τους λωλούς (μία μυελώδη πυκνόρρευστη ουσία) και τις πλένουμε καλά. Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό αλατισμένο να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε, κρατώντας 1 ½ ποτήρι ζουμί και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε τα κομματάκια σε ένα μεγάλο σκεύος.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, λάδι και αν θέλουμε μία σταγόνα μελάνι και ελάχιστο ζουμί από το ποτήρι (η μελάνη δίνει ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό).
Ανοίγουμε τις ντομάτες, βγάζοντας το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι, αφήνοντας ένα παχύ τοίχωμα εσωτερικό στην κάθε μία.
Τις γεμίζουμε με το μείγμα από τις σουπιές και τις τοποθετούμε στο ταψί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ζουμί που έχουμε κρατήσει (του βρασίματος), λάδι αν χρειαστεί και ψήνουμε τις ντομάτες στους 180°C, για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε, κατά προτίμηση, κρύο.


Κύριο Συστατικό : Σουπιές
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 4-6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV