ΖΕΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. φρέσκες πατάτες
1/4 φλιτζ. λάδι
1κ.σ. ξύδι ή χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου
1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ρίχνετε τις πατάτες σε βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε. Τις κόβετε στη μέση και τις τοποθετείτε σε πυρίμαχο δίσκο για οχτώ μερίδες.
Ανακατεύετε το λάδι,το ξύδι ή το χυμό λεμονιού,το δεντρολίβανο,το σκόρδο και το πιπέρι σε ένα δοχείο με πώμα,το κουνάτε καλά και το αφήνετε τουλάχιστον 1 ώρα.
Τις ψήνετε μαζί με το μίγμα των υγρών σε μέτριο φούρνο για 20’ περίπου.


Κύριο Συστατικό : Πατάτα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV