ΡΥΖΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. ρύζι
4 αυγά
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
50 γρ. ψιλοκομμένα κουκουνάρια
500 ml νερό
ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
σαφράν
αλάτι

Βάζετε το ρύζι να βράσει σε μια κατσαρόλα με μισό λίτρο νερό, λίγο λάδι, ένα φύλλο δάφνης και λίγο σαφράν. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, τσιγαρίζετε το σκόρδο, το ρύζι και τα κουκουνάρια, ανακατεύοντας καλά.
Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα αυγά και τα αλατίζετε ελαφρώς. Χύνετε το ρύζι σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά από πάνω.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200 °C και βάζετε το πυρίμαχο σκεύος με το ρύζι, πασπαλίζοντας με λίγη γραβιέρα.
Αφήνετε το φαγητό μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να ροδίσει το τυρί. Το σερβίρετε ζεστό στο ίδιο σκεύος με λίγη ακόμη γραβιέρα.


Κύριο Συστατικό : Ρύζι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV