ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. μικρά μανιτάρια
1 φλιτζάνι βραστό νερό
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
1/3 φλιτζανιού λάδι
2 κουταλιές σούπας άσπρο ξίδι
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
2 κουταλάκια τσαγιού φύλλα θυμαριού
1 κουταλιά σούπας κομμένο μαϊντανό

Ψαλιδίζετε τα κοτσάνια και σκουπίζετε τα μανιτάρια με υγρό πανί. Ανακατεύετε το βραστό νερό με το χυμό λεμονιού και το ρίχνετε πάνω από τα μανιτάρια.
Το αφήνετε 5 λεπτά, μετά τα στραγγίζετε. Ανακατεύετε το λάδι, το ξίδι, το σκόρδο, το θυμάρι και το μαϊντανό σε δοχείο με πώμα και τα κουνάτε καλά.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα μανιτάρια, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ
Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά & 12 Ώρες μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 30 κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV