ΑΧΟ ΜΠΛΑΝΚΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

200 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού μουλιασμένη
200 γρ. πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσι
150 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
3 σκελίδες σκόρδο
125 ml. ελαιόλαδο
80 ml. ξύδι από κόκκινο κρασί
350 ml. ζωμό λαχανικών
100 γρ. κρουτόν
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε ένα multi βάζουμε τα αμύγδαλα και τα σκόρδα και τα κάνουμε πούδρα. Στύβουμε το ψωμί, το προσθέτουμε και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε πολύ καλά. Χωρίς να διακόψουμε προσθέτουμε το ελαιόλαδο μέχρι να πάρουμε μία υφή σαν μαγιονέζα. Προσθέτουμε το ξύδι, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και συνεχίσουμε το χτύπημα. Αφήνουμε τη σούπα για 1 ώρα μέσα στο ψυγείο. Αν πήξει πολύ την αραιώνουμε με λίγο ζωμό.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα σταφύλια, κρουτόν και λίγο ξύδι από κόκκινο κρασί.

ΑΧΟ ΜΠΛΑΝΚΟ
Κύριο Συστατικό : Σταφύλια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Λεπτό
Τρόπος Μαγειρέματος : Multi
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV