ΚΡΥΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΡΙΒΕΛΙ & ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. τριβέλι ΗΛΙΟΣ
200 γρ. λουκάνικο κοτόπουλο ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ
8 λευκά μανιτάρια
40 ml. μπράντι
50 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
2 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
4 αντζούγιες
Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
Αλάτι, πιπέρι
Για τη μαγιονέζα
250 ml. ηλιέλαιο
1 αυγό
20 γρ. μουστάρδα
15 ml. χυμό λεμονιού
20 ml. μέλι
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για τη μαγιονέζα
Φροντίζουμε όλα τα υλικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά η μαγιονέζα θα κόψει. Τα αβγά θέλουν περίπου μία ώρα έξω από το ψυγείο. Σε κυλινδρικό δοχείο βάζουμε πρώτα το αβγό, μετά τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το λάδι. Τοποθετούμε το ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να καλύπτει τον κρόκο και ξεκινάμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Θα δούμε να γίνεται η μαγιονέζα κάτω κάτω. Απλά σηκώνουμε το μπλέντερ απαλά προς τα επάνω για να ενσωματωθεί και το υπόλοιπο λάδι και όταν θα δούμε όλα τα υγρά να έχουν ενσωματωθεί σταματάμε. Ψιλοκόβουμε τις αντζούγιες και ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το τριβέλι για 8 λεπτά και σουρώνουμε. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS και σοτάρουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει στα 4 και το λουκάνικο που έχουμε κόψει σε ροδέλες. Αφού πάρουν πολύ καλό χρώμα σβήνουμε με το μπράντι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.

ΚΡΥΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΡΙΒΕΛΙ & ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Κύριο Συστατικό : Λουκάνικο Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV