"Japanese Nikkei Cuisine" με τον Chef Σταμάτη Τσίλια



Ένα μοναδικό σεμινάριο με θέμα "Japanese Nikkei Cuisine" και εισηγητή τον Chef Σταμάτη Τσίλια θα παρουσιαστεί στην καινούργια κουζίνα του Ucook.

Ο Σταμάτης Τσίλιας είναι πολυβραβευμένος, με τον τίτλο «Chef Des Rôtisseur» , το 2018 Chef of the year στην Ελλάδα, και Executive Chef των εστιατορίων «Μολών Λαβέ» στη Ρωσία. Φέτος τον απολαύσαμε στο ΕΝ ΠΛΩ στη Βουλιαγμένη να δημιουργεί νέα γαστρονομικά πιάτα με υψηλά standards και προδιαγραφές. Εκεί μας παρουσίασε το «ALIENTO» το οποίο πρωταγωνίστησε το καλοκαίρι δημιουργώντας μια νέα Ελληνική κουζίνα με Nikkei επιρροές.

Πρόγραμμα

Ενότητα 1η
* Εισαγωγή
* Γνωριμία με τα υλικά (ρυζόξυδο, miso, tempura, dashi, bonito flakes, hondasi, kombu, κτλ.)
* Γνωριμία με τον εξοπλισμό (μαχαίρια, πέτρες, bamboo mat, hangiri, rice cooker)

Ενότητα 2η
* Ιστορία – παραδοσιακός τρόπος και δυσκολία μαγειρέματος σε εστία
* Ρύζι – διαδικασίες πλυσίματος, χρονοδιάγραμμα συντήρησης (βαθμοί, ph)
* Μείγμα ξυδιού (kombu, ph, οξύτητα)

Ενότητα 3η
Α
* Κατηγορία θαλασσινά
* Κατηγορία ψάρια
* Nikkei

Β
Τύποι Sushi

Γ
Σάλτσες (teriyaki, eel sauce, ponzu, su-miso, κτλ.)

Δ
Πρακτικό (tempura, nigiri, temaki, temari, rolls)

Ενότητα 4η
Τεχνικές στην Nikkei κουζίνα


Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης καθώς και booklet με όλες τις συνταγές και την ύλη που θα παρουσιαστεί από τον Chef.


Κόστος συμμετοχής: 80€
Κόστος συμμετοχής για σπουδαστές: 60€ (απαραίτητη κάρτα)
Κόστος συμμετοχής για ανέργους: 60€ (απαραίτητη κάρτα)

Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης - ( Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές).


Ημερομηνία διεξαγωγής: 10 Δεκεμβρίου
Ώρες σεμιναρίου: 10.00 π.μ. – 16.00 μ.μ
Χώρος διεξαγωγής: Ucook Seminar center Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 18 Άγιος Ι. Ρέντης 2105622004, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.



blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV