Μαύροι στενόμακροι κόκκοι. Αποτελεί απαραίτητο συστατικό για πίτες με αρωματικά φυτά και καρπούς καθώς και στην παρασκευή του sauerkraut. Αρωματίζει επίσης αρτοσκευάσματα, φρέσκα τυριά, και παρασκευές με πατάτες, χήνα, πάπια και χοιρινό. Τέλος χρησιμοποιείται επίσης και για παρασκευή ποτών.
Τα φρέσκα, νέα φύλλα του χρησιμοποιούνται σε σούπες και σαλάτες και συνοδεύουν λαχανικά.
Τα φρέσκα, νέα φύλλα του χρησιμοποιούνται σε σούπες και σαλάτες και συνοδεύουν λαχανικά.