Δημοφιλές στα Ασιατικά πιάτα, γίνεται όλο και πιο περιζήτητο. Χρησιμοποιείται μόνο το κάτω μέρος - περίπου 10 cm - από το κοτσάνι του. Αφαιρέστε τα σκληρά εξωτερικά στρώματα και τραυματίστε το τρυφερό εξωτερικό του με την αμβλεία όψη ενός μαχαιριού πριν το ψιλοκόψετε ή το κόψετε σε φέτες. Με τα φύλλα του μπορείτε να αρωματίσετε το νερό μέσα στο οποίο κάνετε ποσέ ή στον ατμό τα ψάρια ή τα πουλερικά σας. Χρησιμοποιείτε επίσης στο σιρόπι, όταν κάνετε κομπόστες ή στις κρέμες, όταν κάνετε creme brulee ή κρέμα καραμελέ.