Δυνατή βυθοζύμωτη μπύρα, με πάνω από 5.7% αλκοόλ, κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές ανοικτού ή και σκούρου χρώματος, με ονομασίες όπως Maibock, Festbock κ.ά. Το όνομα της μπύρας αυτής δεν προέρχεται από το Γερμανικό Bock=κριάρι, αλλά με παραφθορά του ονόματος της πόλης Einbeck, όπου παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το μεσαίωνα: ένας ζυθοποιός της πόλης αυτής εγκαταστάθηκε το 1612 στο Μόναχο και δίδαξε τη μπύρα αυτή, αλλά όχι το σωστό της όνομα, στους Βαυαρούς. Έτσι και έμεινε.