Bock

Δυνατή βυθοζύμωτη μπύρα, με πάνω από 5.7% αλκοόλ, κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές ανοικτού ή και σκούρου χρώματος, με ονομασίες όπως Maibock, Festbock κ.ά. Το όνομα της μπύρας αυτής δεν προέρχεται από το Γερμανικό Bock=κριάρι, αλλά με παραφθορά του ονόματος της πόλης Einbeck, όπου παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το μεσαίωνα: ένας ζυθοποιός της πόλης αυτής εγκαταστάθηκε το 1612 στο Μόναχο και δίδαξε τη μπύρα αυτή, αλλά όχι το σωστό της όνομα, στους Βαυαρούς. Έτσι και έμεινε.

blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV