Υπό την ευρεία έννοια, Lager μπορεί να ονομαστεί κάθε βυθοζύμωτη μπύρα. Ο ορισμός αυτός περιλαμβάνει και τις Pils, Bock, Export κλπ. Η λέξη Lager σημαίνει "αποθήκη" και αναφέρεται στα υπόγεια, παγωμένα κελάρια όπου γινόταν η ζύμωση "χαμηλής θερμοκρασίας" και κυρίως η μακρόχρονη ωρίμαση της μπύρας σε συνθήκες ψύχους. Ο όρος, παρ' ότι Γερμανικός, χρησιμοποιείται σήμερα εκτός Γερμανίας για να υποδηλώσει τις "κοινές" ξανθές Lager, όσες δηλαδή δεν αντιστοιχούν σε κάποια συγκεκριμένη ειδικότερη κατηγορία (αν και συχνά πρόκειται ουσιαστικά για Export). Lager υπό τη στενότερη αυτή έννοια είναι οι περισσότερες ευρείας κατανάλωσης μπύρες στην Ελλάδα.