SWISS CHOCOLATE MASTER 2011

Στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2011, Βέρνη, έξι chocolatiers θα διαγωνιστούν για τον πολυπόθητο τίτλο του "Swiss Chocolate Master". Ο νικητής θα διαγωνιστούν στον κόσμο της σοκολάτας στο Παρίσι. Οι έξι φιναλίστ αντιπροσωπεύουν τα καλύτερα ξενοδοχεία, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία στην Ελβετία.

Ο νικητής του " Swiss Chocolate Master 2011" θα έχει την τιμή να εκπροσωπήσει την Ελβετία στο περίφημο Salon du Chocolat στο Παρίσι, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2011, όταν αυτός ή αυτή θα ανταγωνίζονται για τον τίτλο του «Παγκόσμιου Chocolate Master", ή αλλιώς ως παγκόσμιος πρωταθλητής της σοκολάτας.

Ο "Swiss Chocolate Master» και το «Παγκόσμιο Chocolate Masters" οι διαγωνισμοί γίνονται με πρωτοβουλία και προωόθηση από το Barry Callebaut, παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή των προϊόντων κακάο και σοκολάτας υψηλής ποιότητας, η οποία έχει την έδρα της στην Ελβετία.

Αυτή η διεθνής εκδήλωση προσφέρει στους συμμετέχοντες μια συναρπαστική πλατφόρμα για να γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας τους να αποδείξουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητα τους στον τομέα της σοκολάτας ενώπιον κριτικής επιτροπής και ένα ενθουσιώδες ακροατήριο.

Οι έξι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στα τέλη Ιανουαρίου στη Βέρνη για να κερδίσει το μοναδικό εισιτήριο για το «Παγκόσμιο Chocolate Masters 2011» στο Παρίσι είναι οι εξής:

  1. Guillaume Σαρλέ, σεφ στο L'Hotel de Ville στο Crissier
  2. Pascal Inauen, μάγειρας στο ξενοδοχείο στο Hof Weissbad Weissbad
  3. Mario Inderschmitten, αναπληρωτής σεφ Staldbach Visp
  4. Pilar Riccardi, βοηθός ζαχαροπλάστη σεφ στο Four Seasons Hotel des Bergues, στη Γενεύη
  5. Samuel Romagné ζαχαροπλαστικής Marc-André Cartier Versoix
  6. Claudia Schmid, επικεφαλής της "Παγωτά- γλυκίσματα Sprüngli Ζυρίχη

World Chocolate Masters - ο κόσμος της σοκολάτας

Το "World Chocolate Masters " Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της σοκολάτας, είναι η μόνη διεθνής εκδήλωση για σοκολατερί. Στην "World Chocolate Masters ", τους καλύτερους ζαχαροπλάστες σε όλο τον κόσμο καλούνται να αποδείξουν το ταλέντο τους πριν από μια κριτική επιτροπή. Για να συμμετάσχετε στο World Chocolate Masters, οι υποψήφιοι θα πρέπει πρώτα να ανταγωνιστούν με τους καλύτερους αρχιτέκτονες της χώρας τους ως μέρος του εθνικού προεπιλογές.

Barry Callebaut δημιούργησε το World Chocolate Masters το 2004. Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια θα διαρκέσει από 19 - 21 Οκτ. 2011 στο Salon du Chocolat στο Παρίσι.

Γενικό θέμα: κακάο, το δώρο του Quetzalcoatl

Το φετινό θέμα για το διαγωνισμό είναι η πηγή των προϊόντων κακάο και, ως εκ τούτου, η ιστορία των Αζτέκων: το τελευταίο πίστευαν ότι ο θεός Quetzalcoatl είχε εφεύρει το κακάο για να βοηθήσει τον άνθρωπο για την καταπολέμηση της κόπωσης και του εγγυώνται έναν καλό ύπνο το βράδυ. Τα κομμάτια που δημιουργήθηκε από τους συμμετέχοντες και τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό της Βέρνης πρέπει να εμπνέεται από την μυστικιστική εντυπώσεις από την εποχή της ανακάλυψης του κακάο στο τροπικό δάσος της Νότιας Αμερικής, καθώς και από την εξιστόρηση της θρύλους της ιστορίας του δώρου Quetzalcoatl στην ανθρωπότητα.

 

Βησσαρίων Παρθένης


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV