Αντί εμβολίου της γρίπης φάτε σκόρδα και κρεμμύδια.
Εν αναμονή της παραλαβής του εμβολίου κατά της νέας γρίπης, οι Σέρβοι είπαν να βρουν άλλους τρόπους προστασίας από τον ιό. Καταφεύγουν στην παραδοσιακή διατροφή.
Το τουρσί από λάχανο ή πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι αποτελούν καθημερινά διατροφικά στοιχεία και ήδη από τα σερβικά ΜΜΕ αποδόθηκε στα τρόφιμα αυτά ο χαρακτηρισμός «σερβικό εμβόλιο».
Στις λαϊκές αγορές επικρατεί το αδιαχώρητο και, όπως αναφέρει ο σερβικός Τύπος, στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών πρώτο βρίσκεται το σκόρδο και ακολουθούν το λάχανο-τουρσί και το κρεμμύδι.
Επίσης, έχει αυξηθεί η κατανάλωση των προϊόντων αυτών στα εστιατόρια. Μάλιστα, υπάρχει μενού που προσφέρει μεζέ που ονομάζεται «Αντί – Η1Ν1».
Η ιδιοκτήτρια αυτού του εστιατορίου λέει ότι ο συγκεκριμένος μεζές αποτελείται από τουρσί-λάχανο πασπαλισμένο με καυτερό κόκκινο πιπέρι, τυροσαλάτα με πολύ σκόρδο και ελαιόλαδο, μπέικον τηγανισμένο και ένα ποτηράκι ρακί κατά προτίμηση από κυδώνια, αχλάδια ή σταφύλια.
Πηγή:
Zougla.gr
Εν αναμονή της παραλαβής του εμβολίου κατά της νέας γρίπης, οι Σέρβοι είπαν να βρουν άλλους τρόπους προστασίας από τον ιό. Καταφεύγουν στην παραδοσιακή διατροφή.
Το τουρσί από λάχανο ή πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι αποτελούν καθημερινά διατροφικά στοιχεία και ήδη από τα σερβικά ΜΜΕ αποδόθηκε στα τρόφιμα αυτά ο χαρακτηρισμός «σερβικό εμβόλιο».
Στις λαϊκές αγορές επικρατεί το αδιαχώρητο και, όπως αναφέρει ο σερβικός Τύπος, στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών πρώτο βρίσκεται το σκόρδο και ακολουθούν το λάχανο-τουρσί και το κρεμμύδι.
Επίσης, έχει αυξηθεί η κατανάλωση των προϊόντων αυτών στα εστιατόρια. Μάλιστα, υπάρχει μενού που προσφέρει μεζέ που ονομάζεται «Αντί – Η1Ν1».
Η ιδιοκτήτρια αυτού του εστιατορίου λέει ότι ο συγκεκριμένος μεζές αποτελείται από τουρσί-λάχανο πασπαλισμένο με καυτερό κόκκινο πιπέρι, τυροσαλάτα με πολύ σκόρδο και ελαιόλαδο, μπέικον τηγανισμένο και ένα ποτηράκι ρακί κατά προτίμηση από κυδώνια, αχλάδια ή σταφύλια.
Πηγή:
Zougla.gr