ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1" 12/11/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 1" 12/11/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΛΑΙΜΟΣ ΜΕ 4 ΓΕΜΙΣΕΙΣ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
800γρ. χοιρινό λαιμό
1 ρέβα
1 γλυκοπατάτα
1 πατάτα
1 κολοκύθι

1η Γέμιση
100 γρ. Κολοκύθι τριμμένο
1 σκελίδα Σκόρδο τριμμένο
Ελαιόλαδο
θυμάρι

2η Γέμιση
50 γρ. φέτα
50γρ. ανθότυρο
30γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

3η Γέμιση
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο

4η Γέμιση
100γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
20γρ. βούτυρο
30γρ.αλεύρι
50γρ. γάλα
Αλάτι –πιπέρι

Για τη σάλτσα
1 κύβο Κοτόπουλο αραιωμένο σε 500 ml νερό
50γρ. μουστάρδα
40γρ. μέλι
100 γρ. ελαιόλαδο
50γρ. λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το κρέας και κάνουμε 4 τρύπες σταυρωτά με το μασάτι. Γεμίζουμε την κάθε τρύπα με την γέμιση.
Για την πρώτη γέμιση σοτάρουμε τα υλικά σε ελαιόλαδο και μετά γεμίζουμε.
Για την δεύτερη γέμιση ανακατεύουμε σε ένα multi όλα τα υλικά και γεμίζουμε.
Για την Τρίτη γέμιση σοτάρουμε τα υλικά σε ελαιόλαδο και μετά γεμίζουμε.
Για την τέταρτη γέμιση σοτάρουμε τα μανιτάρια στο βούτυρο, πουδράρουμε με το αλεύρι και σβήνουμε με το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε μπαχαρικά.
Βάζουμε το κρέας μας στο ταψί και προσθέτουμε τα λαχανικά κομμένα στο σχήμα της επιλογής μας. Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε από επάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας το κόβουμε σε φέτες.

ΤΙΡ
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ, ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ


ΣΟΡΜΠΕ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. νερό
350 γρ. ζάχαρη
20 Φύλλα δυόσμου
250 γρ. νερό
200γρ. χυμό λεμόνι
1 ασπράδι αυγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε ένα σιρόπι με τα 2 πρώτα υλικά. Χτυπάμε τα φύλλα του δυόσμου σε ένα γουδί με λίγο ζάχαρη και τα βάζουμε στο μίξερ και προσθέτουμε το κρύο νερό και το χυμό λεμόνι και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το ασπράδι αυγού και χτυπάμε για ακόμα 10 δευτερόλεπτα σε δυνατή ταχύτητα Προσθέτουμε το σιρόπι και ξαναχτυπάμε. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε φόρμα και καταψύχουμε για 5-6 ώρες






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV