Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 4" 15/11/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!
ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ME ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
ΥΛΙΚΑ
1 Ολόκληρο κοτόπουλο
1 Κουτί πουρέ
ΓΕΜΙΣΗ
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 Ντομάτα σε κυβάκια
200 γρ. κολοκύθι τριμμένο
10 -12 μπαλάκια κάπαρη
50 γρ. Πιπεριές τρίχρωμες καρέ
1 κρεμμύδι ξερό καρέ
50 γρ. λιαστή ντομάτα μπρινουάζ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
10 γρ. θυμάρι
50 γρ. Βούτυρο
30 γρ. Αλεύρι
Αλάτι – πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
100 γρ. Ελαιόλαδο
50 γρ. λεμόνι
50 γρ. μουστάρδα
150 γρ. νερό
25 γρ. μέλι
Αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κοτόπουλο με νερό και ξύδι. Σε ένα τηγάνι αφού ζεσταθεί βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε στη συνέχεια το κολοκύθι και τις πιπεριές. Αφήνουμε να σωταριστούν και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, την λιαστή ντομάτα, την κάπαρη και τη ντομάτα. Ρίχνουμε πουδραριστά το αλεύρι ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσουν τα υλικά μας. Αφαιρούμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την τριμμένη γραβιέρα μας. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να δέσει η γέμιση. Γεμίζουμε το κοτόπουλο με τη γέμιση και με την βοήθεια μίας σακοράφας ράβουμε το άνοιγμα. Τοποθετούμε σε ταψί και περιχύνουμε με την σάλτσα μας (αφού έχουμε χτυπήσει όλα τα υλικά μαζί). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με τον πουρέ.
ΤΙΡ
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΣΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΥΓΑ
ΥΛΙΚΑ
Μαρούλι
Καρότο τριμμένο
Τοματίνια
2 Αυγά βραστά
50γρ. μαγιονέζα
50 γρ. Ζαμπόν
25 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
DRESSING
30γρ. Μουστάρδα
10γρ. ξύδι
50γρ. ελαιόλαδο
20γρ. καρύδια πούδρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μαρούλι με τα χέρια και τα τοματίνια ανάλογα με το μέγεθος στα 2 ή 4, τα βάζουμε σε μία πιατέλα και ρίχνουμε από επάνω το καρότο. Κόβουμε τα αυγά στα 2 και αδειάζουμε τον κρόκο σε ένα μπολ. Εκεί προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το τυρί και το ζαμπόν. Αφού ανακατέψουμε καλά και ομογενοποιηθεί το μίγμα το ξαναβάζουμε στο αυγό. Βάζουμε τα αυγά επάνω από τη σαλάτα μας και γαρνίρουμε με το dressing.
ΤΙΡ
ΟΜΟΙΟΓΕΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥ ΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΗΡΟΥΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΒΟΛΟΙ.