ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8" 21/11/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 8" 21/11/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΦΡΙΤΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
200 γραμμ. Σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό που μας έχει μείνει
100 γραμμ. Μορταδέλα
30 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
1 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 αυγά
30 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μεγάλο βαθουλό τηγάνι με βαρύ πάτο ζεστάνετε το λάδι, ρίξτε και σοτάρετε το μπέικον. Βγάλτε το με τρυπητή κουτάλα στραγγίζοντας τα καλά και ρίξτε το μέσα στα μακαρόνια. Χτυπήστε ελαφρά τ' αυγά, ρίξτε αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό & την τριμμένη παρμεζάνα. Αδειάστε το μείγμα μέσα στα μακαρόνια κι ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι απλώστε ομοιόμορφα και τηγανίστε τη φριτάτα σε μέτρια φωτιά ώσπου να ροδίσει για περίπου 5-6 λεπτά. Αναποδογυρίστε τη με τη βοήθεια ενός δεύτερου τηγανιού και βάλτε να ψηθεί και από την άλλη την πλευρά ώσπου να ροδίσει καλά για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστή.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΗΛΟ
ΥΛΙΚΑ
4 Μήλα
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
60 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη
200γρ. σφολιάτα PILLSBURY

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε την κορυφή από 4 μήλα. Αφαιρέστε το εσωτερικό του κάθε μήλου με ένα κουτάλι πολύ προσεκτικά, ώστε να μην τρυπήσετε το φλοιό. Όσο περισσότερο από το μήλο βγει τόσο το καλύτερο.
Ανακατεύουμε αυτό που αφαιρέσαμε με κανέλα και τις ζάχαρες σε ένα μπολ. Αν προτιμάτε περισσότερο ή λιγότερο κανέλα κάνετε ρυθμίσεις όπως επιθυμείτε. Το ίδιο ισχύει και για τη ζάχαρη. Βάζουμε τη γέμιση ξανά μέσα στο μήλο. Παίρνουμε την σφολιάτα και κόβουμε σε λωρίδες 1 εκ.. Καλύπτουμε το πάνω μέρος του μήλου με λωρίδες σφολιάτας σε ένα πλέγμα. Τοποθετήστε τα μήλα σε ένα μικρό πυρέξ και προσθέστε ζεστό νερό να καλύψει το 1/3 από τα μήλα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και τα μήλα να είναι μαλακά.
Ιδανικά με παγωτό καϊμάκι.

ΤΙΡ
ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ!!!!!






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV