ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9" 22/11/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 9" 22/11/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ΜΕ ΒΕΛΟΥΤΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. Αγκινάρες
100 γρ. γαλοπούλας Νίκας
50 γρ. κρέμα γάλακτος
½ ματσάκι άνηθο
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πατάτα μικρά ζαράκια
1 λεμόνι
1 Καρότο μικρές ροδέλες
50 γρ. λιαστή τομάτα ζουλιέν
Αλάτι- πιπέρι- θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την γαλοπούλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά τη πατάτα και το καρότο. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο νερό, τις αγκινάρες και το αφήνουμε να βράσει περίπου 30 λεπτά. Αφαιρούμε την μισή ποσότητα τω λαχανικών και περνάμε από bimmer όλη την κατσαρόλα μας. Αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο, τη λιαστή ντομάτα, την κρέμα και τα λαχανικά που έχουμε αφαιρέσει. Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει.

ΠΑΝΑΚΟΤΑ KIWI
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. Κρέμα γάλακτος
300 γρ. Γάλα
100 γρ. Ζάχαρη
3 ζελατίνες
1 σφηνάκι kiwi
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης ένα ένα σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσουν μαζί η κρέμα, η ζάχαρη και η βανίλια. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τις ζελατίνες. Σερβίρουμε σε μπώλ που τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV