Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 12" 27/11/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!
ΑΡΑΚΑΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό αρακά
180 γρ. μπέικον σε κυβάκια
1 Λαβράκι 500 γρ. τα φιλέτα του
200 γρ. σπανάκι
1 κουταλιά νοστιμιά
3 κρεμμύδια ξερά σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι άνηθο
Χυμό από 2 λεμόνια
Δεντρολίβανο
Ελαιόλαδο
10 τοματίνια κομμένα στα 4
100 ml. λευκό κρασί αρετσίνωτο
Αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα αφού κάψει ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον και στη συνέχεια το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τον αρακά, το σπανάκι, τον κύβο λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε άνηθο και τα τοματίνια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι να σταθεί ώσπου να ετοιμάσουμε το ψάρι μας. Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρότερα κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι. Σερβίρουμε τον αρακά σε πιάτο και τοποθετούμε από επάνω το ψάρι.
ΤΙΡ
ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ ΤΑ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΕΤΣΑΣ.
ΤΙΡ2
ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΖΟΥΜΕΡΟ ΤΟ ΨΑΡΙ ΜΑΣ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΕΤΣΑΣ, ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΓΥΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΦΩΤΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΚΑ.
ΠΑΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙ
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. παντζάρια ολόκληρα
150 γρ. γιαούρτι
70 γρ. καρύδια σε πούδρα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα παντζάρια, τα βάζουμε σε αλουμινόχαρτο ένα-ένα με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Τα τυλίγουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 – 40 λεπτά. Αφού ψηθούν τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε τα παντζάρια μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρουμε σε μία πιατέλα ρίχνουμε το γιαούρτι από επάνω και πασπαλίζουμε με το καρύδι.
TIPS
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ
ΤΙΡS 2
ΤΡΥΠΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΜΑΣ