Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 13" 28/11/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!
ΑΛΜΥΡΑ ΡΟΛΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
ΥΛΙΚΑ
4 Φύλλα κρούστας
2 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΟΥ
μπρόκολο σε φουντάκια
παρμεζάνα φλοίδες
κίτρινο τυρί τριμμένο
μανιτάρια champignon
μανιτάρια πλευρώτους
μανιτάρια Portobello
ρόκα
σκόρδο
Θυμάρι
Πάπρικα
Αλάτι – πιπέρι
100 γρ. δημητριακά Fitness κλασικά σπασμένα ελαφρώς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε και ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά. Γεμίζουμε τα φύλλα κρούστας και ρολάρουμε. Χτυπάμε ελαφρώς το ασπράδι. Περάμε τα ρολλάκια πρώτα από το ασπράδι και μετά από τα δημητριακά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρουμε την ρόκα στο πλάι.
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. χυλοπίτες
250 γρ. μπρόκολο σε φουντάκια
300 γρ. Adoro per pasta
150 γρ. παρμεζάνα φλοίδες
70 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
Πάπρικα
Αλάτι – πιπέρι
20γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προβράζουμε τις χυλοπίτες και το μπρόκολο. Σε ένα πυρέξ αφού το βουτυρώσουμε απλώνουμε τις χυλοπίτες, στρώνουμε το μπρόκολο, ρίχνουμε την πάπρικα και περιχύνουμε από επάνω την κρέμα όπου προηγουμένως έχουμε ανακατέψει με το κίτρινο τυρί. Ρίχνουμε την παρμεζάνα από επάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να γκρατιναριστεί το φαγητό μας.
ΤΙΡ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΑΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΙΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ
ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ & ΣΚΟΡΔΟ
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. μανιτάρια champignon κομμένα σε διάφορα σχήματα
100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε διάφορα σχήματα
100 γρ. μανιτάρια Portobello κομμένα σε διάφορα σχήματα
1 μάτσο ρόκα
100 γρ. κατίκι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Ξύδι βαλσάμικο
Θυμάρι
Αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι αφού έχει κάψει πολύ καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο, προσθέτουμε και όλα τα μπαχαρικά. Σβήνουμε με το βαλσάμικο και τα αναποδογυρίζουμε όλα σε μία μπασίνα. Προσθέτουμε τη ρόκα και το κατίκι ανακατεύοντας καλά και σερβίρουμε.