Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 16" 03/12/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!
ΣΟΥΦΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. πένες
2 μελιτζάνες μακρόστενες, κομμένες σε ροδέλες
2 κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
30 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. βούτυρο
1 ματσάκι δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
αλάτι , πιπέρι
Για την κρέμα
3 αβγά
300 γρ. κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα λαχανικά. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια μέχρι να μαλακώσουν. Βουτυρώνετε το πυρέξ. Ανακατεύετε τις πένες και τα λαχανικά και μεταφέρετε στο πυρέξ. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον δυόσμο. Χτυπάτε σε μπολ τα αβγά, την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Περιχύνετε με το μίγμα τα λαχανικά και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 45' μέχρι να ροδίσει το σουφλέ.
ΤΡΑΓΑΝΗ ΒΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ
ΥΛΙΚΑω
200 γρ. γιαούρτι
200 γρ. Κατίκι Δομοκού
100 γρ. μέλι θυμαρίσιο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. Honey CHEERIOS θρυμματισμένα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη
1 βανίλια
2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε την κουβερτούρα με τα δημητριακά και την απλώνουμε σε μία λαδόκολλα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.
Σε μία μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα, το μέλι και την βανίλια.
Τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις λιώσει το μέλι και πριν βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας αφού προηγουμένως τα έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Το ανακατεύουμε μαζί με το γιαούρτι και το κατίκι πολύ καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε στα ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Κόβουμε την βάση με ένα μαχαίρι και τοποθετούμε τα κομμάτια επάνω στην κρέμα και σερβίρουμε με κερήθρα και φρούτα.