Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 19" 06/12/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!
ΠΕΡΚΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ
ΥΛΙΚΑ
800 γρ. πέρκα φιλέτο κ/ψ
2 κολοκυθάκια
1 καρότο
1 πράσσο
2 πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
8 τοματίνια
1 πορτοκάλι το χυμό του
1 λεμόνι το χυμό του
1 γκρέιπφρουτ το χυμό του
20 γρ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο
Λαδόκολλες
Σπάγκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα λαχανικά μας λεπτά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Από επάνω τοποθετούμε το ψάρι αλάτι και δεντρολίβανο. Αναμιγνύουμε τα υγρά με λίγο από τα ξύσματά τους και τη μουστάρδα. Περιχύνουμε από επάνω. Για να μη μας χυθεί όταν γεμίζουμε το πουγκί το ακουμπάμε σε ένα μπολ. Δένουμε με σπάγκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά.
ΑΝΑΜΙΚΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΑΤΣΙΟ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ DRESSING ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. αγγούρι λεπτές ροδέλες
2 ραπανάκια λεπτές ροδέλες
½ μάτσο ρόκα baby
1 ραντίτσιο
½ πορτοκάλι φιλέτο
100 γρ. γαλοπούλα
2 κλωναράκια άνηθο
DRESSING
50γρ. Ελαιόλαδο
30γρ. Βαλσάμικο
½ πορτοκάλι χυμό
Αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε τις φετούλες του αγγουριού διαδοχικά την μία επάνω στην άλλη στη πιατέλα μας. Συνεχίζουμε πιο μέσα με τα ραπανάκια. Επάνω στην μισή ποσότητα από το αγγούρι βάζουμε την ρόκα, το ραντίτσιο, την γαλοπούλα και το πορτοκάλι σε ένα βουναλάκι αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει με το dressing. Γαρνίρουμε με τα φουντάκια του άνηθου.