ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 25" 14/12/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 25" 14/12/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
ΥΛΙΚΑ
4 φέτες σολομού
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
150 γρ. δημητριακά FITNESS κλασικά
50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο πάπρικα
20 γρ. χυμό λεμονιού
½ ματσάκι άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
150 γρ. μπρόκολο βρασμένο
150 γρ. καρότο βρασμένο
150 γρ. πατάτα βρασμένη
80 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα υλικά για την κρούστα μαζί. Αλείφουμε τον σολομό ελαιόλαδο με ένα πινέλο και απλώνουμε με ένα κουτάλι την κρούστα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στο αέρα για 15 λεπτά. Γαρνίρουμε με τα βραστά λαχανικά και περιχύνουμε με το λαδολέμονο.

ΑΛΜΥΡΑ ΡΟΛΛΑΚΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία Pillsbury ® λεπτή ζύμη πίτσα
250 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
200 γρ. ζαμπόν:
1 πιπεριά σε κυβάκια
50 γρ. κέτσαπ
30 γρ. μουστάρδα
1 μικρή ντομάτα σε κυβάκια
θυμάρι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις πιπεριές. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Ανοίγουμε τη ζύμη και με ένα κουτάλι απλώνουμε την κέτσαπ και την μουστάρδα. Συνεχίζουμε με τις πιπεριές, την ντομάτα και τα μπαχαρικά. Απλώνουμε από επάνω το ζαμπόν και το τυρί. Τυλίγουμε σε ρολό και πιέζουμε να κλείσει εντελώς δεξιά - αριστερά. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και αλείφουμε με το αυγό όλη την επιφάνεια. Κάνουμε μερικά λοξά κοψίματα, μόνο στην πάνω ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά και σερβίρουμε.

ΤΙΡ
ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ 2 ΕΚ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΥΛΙΚΑ.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV