Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 31" 24/12/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!
ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ
ΥΛΙΚΑ
800 γρ. χοιρινό από μπούτι ή σπάλα
15 γρ. μεσογειακή νοστιμιά σε κόκκους Nestle
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
500 ml. ζωμό κοτόπουλο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
1 μάτσο σέλινο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
Αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 κουταλιές γιαούρτι
1 αυγό
2 κρόκοι αυγών
Χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα αφού κάψει με λίγο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι. προσθέτουμε και το κρέας και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη μεσογειακή νοστιμιά σε κόκκους και το ζωμό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα. Προσθέτουμε το σέλινο, τα πράσα, τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμύδια ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του φαγητού για περίπου 20 λεπτά ακόμα.
Για το αυγολέμονο
Χτυπάμε σε μπολ το γιαούρτι με τους κρόκους και το λεμόνι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας στο μίγμα του αυγού και χτυπάμε συνεχώς για να πάρει τη θερμοκρασία. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις, ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο. Το αφήνουμε να σταθεί για λίγη ώρα σκεπασμένο πριν σερβίρουμε.
Το αυγολέμονο με γιαούρτι γίνεται πιό νόστιμο και κρεμώδες.
ΑΛΜΥΡΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ
240 γρ. Αφράτη ζύμη για πίτσα Pillsbury ®
100 γρ. τυροσαλάτα
150 γρ. ζαμπόν Viveur
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
¼ κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
50 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο μπρόκολο βρασμένο
1 μικρό καρότο σε κυβάκια
50 γρ. αγγούρι σε κυβάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε 16 στρογγυλά κομμάτια. Τοποθετούμε την κομμένη πλευρά από κάτω και σχηματίζουμε δέντρο όπως στο σχέδιο.
ψήνουμε για 11 – 13 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε 1 λεπτό να κρυώσει. Απλώνουμε το ζαμπόν και αλείφουμε με μία σπάτουλα την τυροσαλάτα. Απλώνουμε την κόκκινη πιπεριά σαν γιρλάντα και με τα υπόλοιπα υλικά στολίζουμε σα να ήταν μπάλες. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.