Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 39" 03/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΟΚΤΕΙΛ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία λουκάνικα cocktail party σε ροδέλες
250 γρ. κριθαράκι
50 γρ. μυζήθρα
2 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 ντομάτες κομμένες κυβάκια
1 κουταλιά πελτέ
100 γρ. λευκό κρασί
Μοσχοκάρυδο
20 γρ. Νοστιμιά Maggi
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες το πελτέ, τα μπαχαρικά μας και το λουκάνικο. Συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα το κριθαράκι μας και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμα. Μόλις γίνει το κριθαράκι αφαιρούμε από την φωτιά. Σερβίρουμε σε πιάτα και προσθέτουμε το τυρί.
ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΛΣΛΟΟΥ (COLESLAW)
ΥΛΙΚΑ
¼ Λάχανο τριμμένο
¼ κόκκινο λάχανο τριμμένο
2 καρότα τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
150 γρ. μαγιονέζα
20 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ τα λάχανα, την πιπεριά και τα καρότα . συμπληρώνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.