Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 44" 10/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!
ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ , ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΖΑΡΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
8 φιλέτα πέστροφας
15 γρ. μίγμα μυρωδικών Νοστιμιά
1 κολοκύθι ζουλιέν
1 καρότο ζουλιέν
5-6 κλαδάκια μάραθο
500 γρ. παντζάρια
80 γρ. κρέμα γάλακτος
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο , ξύδι
Αλάτι , πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πασπαλίζουμε με το μίγμα μυρωδικών τα φιλέτα της πέστροφας. Τυλίγουμε τα φιλέτα βάζοντας στο εσωτερικό της τα λαχανικά. Στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στο αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Ψήνουμε τα παντζάρια μέσα σε αλουμινόχαρτο με ελαιόλαδο και αλάτι για περίπου 45 λεπτά. Τα άζουμε σε ένα multi μαζί με την κρέμα το σκόρδο , το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε σε πιάτο τον πουρέ από επάνω το ψάρι και γαρνίρουμε με σκορδομαϊντανόλαδο.
ΤΑΡΤΑΡ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
ΥΛΙΚΑ
3 ντομάτες
30 γρ. κάπαρη
60 γρ. κατίκι Δομοκού
30 γρ. γαλέτα
Φρέσκια ρίγανη
Φυλλαράκια βασιλικού
8 σπαράγγια βρασμένα
Ελαιόλαδο
Αλάτι , πιπέρι
ένα ματσάκι ρόκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε από τις ντομάτες τα σπόρια και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε την κάπαρη ψιλοκομμένη το κατίκι, την γαλέτα και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με τα σπαράγγια σε τρίλιζα και την ρόκα.