Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 52" 22/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. λιγκουίνι
100 γρ. κατίκι Δομοκού
½ ματσάκι βασιλικός
50 ml. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
20 γρ. κουκουνάρι
Αλάτι , πιπέρι
6 τοματίνια
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το βασιλικό. Αφαιρούμε το κοτσάνι για να μην πικρίσει. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα multi χωρίς το κατίκι. Αφαιρούμε και προσθέτουμε το κατίκι ανακατεύοντας με το χέρι. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά. Τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε καλά για να βγάλει ο βασιλικός όλα τα αρώματά του. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα τοματίνια κομμένα στα 4.
ΚΕΙΚ ΣΕ 3 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
ΥΛΙΚΑ
80 γρ. FITNESS® Δημητριακά Πρωινού Κλασσική γεύση
120 γρ. (Για το κάθε ένα 4 κουταλάκια του γλυκού) αλεύρι
160 γρ. (Για το κάθε ένα 4 κουταλάκια του γλυκού) ζάχαρη
160 γρ. (Για το κάθε ένα 2 κουταλάκια του γλυκού) κακάο σκόνη
4 Αυγά
160 ml. (Για το κάθε ένα 3 κουταλάκια του γλυκού) γάλα
160 ml. (Για το κάθε ένα 3 κουταλάκια του γλυκού) ηλιέλαιο
50 ml.κρέμα γάλακτος
Λίγο κακάο για γαρνιτούρα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μία μεγάλη κούπα ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη και το κακάο. Προσθέτουμε και το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε μέσα το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος βάζουμε τα δημητριακά ελαφρώς σπασμένα. Βάζουμε την κούπα για 3 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων (1000 watt). Μόλις βγει ξεφορμάρουμε σε ένα πιατάκι. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με κρέμα γάλακτος και κακάο.