ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 53" 23/01/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 53" 23/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΥΛΙΚΑ
1200 γρ. φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα
2 χωριάτικα λουκάνικα
1 Κύβος Λαχανικών
200 γρ. ντομάτα σε κυβάκια
20 γρ. πελτέ
½ πιπεριά κόκκινη κομμένη ζουλιέν
½ πιπεριά κίτρινη κομμένη ζουλιέν
2 κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
Πάπρικα γλυκιά
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μία κατσαρόλα αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα λουκάνικα σε ροδέλες και ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα φασολάκια, ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το δεντρολίβανο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρει βράση και μεταφέρουμε σε γάστρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.

ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ
ΥΛΙΚΑ
1 πιπεριά κέρατο πράσινη κομμένη ροδέλα
1 πιπεριά κέρατο κόκκινη κομμένη ροδέλα
15 γρ. μπούκοβο
2 σκελίδες σκόρδο
3 τομάτες κομμένες σε κύβους
120 γρ. φέτα σπασμένη
30 γρ. βούτυρο
Ρίγανη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα τηγάνι αφού κάψει προσθέτουμε το βούτυρο και στην συνέχεια τις πιπεριές το μπούκοβο και το σκόρδο ανακατεύοντας σταδιακά . Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις τομάτες και ανακατεύοντας για λίγα λεπτά . Τέλος προσθέτουμε την φέτα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV