Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 59" 31/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!
ΞΥΝΟΧΟΝΤΡΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. Ξυνόχοντρο τραχανά
1 κύβο κότας
2 μανιτάρια Πόρτομπελο
2 - 3 μανιτάρια πλευρώτους
50 γρ. κρύο βούτυρο
ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ
40 ml. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Χοντροκόβουµε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι. Προσθέτουμε τον τραχανά, τον κύβο και περίπου 700 ml. Νερό. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μαϊντανού ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα multi. Ρίχνουμε τη σάλτσα μαϊντανού, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά ελέγχοντας τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το κρύο βούτυρο. Η τελική μορφή του τραχανά είναι κρεμώδες και χυλωμένη.
ΨΗΤΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
ΥΛΙΚΑ
4 στρογγυλά ατομικά ψωμάκια
100 γρ. φιλέτο γαλοπούλας καπνιστό
100 γρ. ένταμ τριμμένο
100 γρ. γκούντα τριμμένο
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. βούτυρο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κόβουμε το ψωμί σταυρωτά, χωρίς όμως να φτάσουμε μέχρι το κάτω μέρος. Σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε το βούτυρο, τα τυριά. Τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τοποθετούμε τα ψωμιά σε αλουμινόχαρτο και σε ένα ταψί. Γεμίζουμε εκεί που έχουμε κόψει με το μείγμα της γαλοπούλας. Τυλίγουμε το ψωμί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς.. Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα.