Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 63" 06/02/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!
ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία Σπανάκι σε Φύλλα 1000 γρ.
2 Μοσχαρίσια χωριάτικα λουκάνικα ροδέλα
200 γρ. ρύζι τύπου Αμερικής
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσσο ροδέλα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
150 γρ. κονκασέ
20 γρ. πελτέ
Αλάτι, πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο αρχικά και στη συνέχεια όλα τα λαχανικά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με ζεστό νερό. Ανακατεύουμε και βράζουμε περίπου για 20 λεπτά. όταν μαραθούν τα λαχανικά μας ελέγχουμε τα υγρά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε περίπου για 10 λεπτά μέχρι να γλασάρει το φαγητό μας.
ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα κρούστας
100 γρ. FITNESS® Δημητριακά Σοκολάτα γάλακτος σπασμένα
10 γρ. κανέλα
10 γρ. γαρίφαλο
20 γρ. ζάχαρη
100 γρ. καρύδια τριμμένα
40 γρ. βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
200 γρ. ζάχαρη
120 ml. Νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Στρώνουμε ένα – ένα τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, 2 εκ. πιο μέσα από τις άκρες.
Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό με τη βοήθεια μιας βέργα. Τραβάμε σιγά σιγά τη βέργα σουρώνοντας το ρολό και το τοποθετούμε σε σκεύος για το φούρνο. Βουτυρώνουμε και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο για περίπου 50 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν καλά τα φύλλα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5΄σε κατσαρολάκι. Περιχύνουμε με αυτό το ζεστό σαραγλί και αφήνουμε να πιεί το σιρόπι για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.