Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 64" 07/02/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!
ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 ολόκληρο κοτόπουλο Πίνδος
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένο
100 ml. χυμό λεμονιού
400 γρ. πατάτες σε ροδέλα τηγανιτές
ρίγανη
Αλάτι , πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μία κατσαρόλα αφού κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπουτάκια αφού πρώτα τα μαρινάρουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και νερό και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Όταν μαλακώσει το κοτόπουλο και μειωθούν τα υγρά προσθέτουμε τις πατάτες και τη ρίγανη και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να σερβίρουμε.
CHΕESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΤΙΚΙ
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. κατίκι Δομοκού
50 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. σταγόνες σοκολάτας Nestle Dessert
60 γρ. κρέμα γάλακτος για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
70 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
200 γρ. μπισκότα τριμμένα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Για να ετοιμάσουμε την βάση μας ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο ώσπου να γίνει ένα εύπλαστο μίγμα και το στρώνουμε σε ένα ταψάκι 20 εκ.
Σε ένα μίξερ, χτυπάμε το τυρί, την κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε τις σταγόνες που τις έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί και τη βανίλια & συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα . Το ρίχνουμε στο ταψάκι με το μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.