ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 66" 11/02/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 66" 11/02/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΟΥΠΑΚΙΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία αγκινάρες κ/ψ
100 γρ. αρακά κ/ψ
150 γρ. μανιτάρια κ/ψ
100 γρ. ζαμπόν VIVEUR
50 γρ. πασάτα
1 φινόκιο
1κρεμμύδι σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
Πάπρικα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
60 γρ. πουρέ πατάτας Maggi
250 ml. νερό
125 ml. Γάλα
1 αυγό
Μοσχοκάρυδο
50 γρ. σκληρό τυρί Δανίας
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις αγκινάρες 7-8 λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Ετοιμάζουμε τον πουρέ μας και αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγό.
Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το ζαμπόν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα εκτός φωτιάς. Γεμίζουμε τους πάτους της αγκινάρας με τη γέμιση και από επάνω βάζουμε τον πουρέ με μία σακούλα και ένα κορνέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς για 8 – 10 λεπτά.

ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. μαργαρίνη
180 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ινδοκάρυδο
125 γρ. αλεύρι φαρινάπ
1 βανίλια
5 αυγά
Για το σιρόπι
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερό
λίγη κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε σε μίξερ βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ. Σεμιζάρουμε μία 26 στρογγυλή φόρμα με βούτυρο και αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για 45 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε μερίδες και σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV