ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 67" 12/02/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 67" 12/02/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΟΤΟΓΥΡΟ
ΥΛΙΚΑ
1 Συσκευασία ζουμερό κοτόπουλο με πάπρικα
8 κοπανάκια κοτόπουλο
6 πίτες από σουβλάκι
2 ντομάτες φέτες
1 κρεμμύδι φέτες
200 γρ. γιαούρτι
4 κλαδάκια άνηθο ψιλοκομμένο
πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε το κοτόπουλο μέσα στη σακούλα με τα μπαχαρικά της. Μόλις βγεί και αφού κρυώσει το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ψήνουμε σε πλάκα τις πίτες χωρίς ελαιόλαδο αφού πρώτα τις βρέξουμε με λίγο νερό. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον άνηθο, πάπρικα και λίγο αλάτι. Ετοιμάζουμε το πιάτο μας μοιράζοντας όλα τα υλικά.

ΠΑΤΑΤΟΥ
ΥΛΙΚΑ
2 πατάτες βραστές με τη φλούδα τους
100 γρ. μοσχαρίσιο χωριάτικο λουκάνικο
250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
πάπρικα
100 γρ. τυρί KERRYGOLD ΚΑΠΝΙΣΤΟ τριμμένο
100 ml. κρέμα γάλακτος
Λίγο δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι σοτάρουμε τα λουκάνικα, τα μανιτάρια, το δεντρολίβανο και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος κόβουμε τη βραστή πατάτα σε φέτες και από πάνω απλώνουμε το μείγμα με το μανιτάρι και το λουκάνικο. Προσθέτουμε το τυρί τριμμένο, κρέμα γάλακτος, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV