ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 68" 13/02/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 68" 13/02/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕ ΓΛΩΣΣΑ
ΥΛΙΚΑ
1 Συσκευασία ραδίκια 1000 γρ.
8 φιλετάκια γλώσσα
3 φρέσκα κρεμμύδια ροδέλα
1 ξερό κρεμμύδι καρέ
1 ματσάκι άνηθο
50 ml. Λευκό κρασί
50 ml. Χυμό λεμονιού
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα ραδίκια για 1 – 2 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα σουρωμένα μας ραδίκια. Προσθέτουμε αν χρειάζεται και νερό. Βράζουμε για 10 λεπτά. σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και σιγά – σιγά προσθέτουμε το ζωμό μας. Το ρίχνουμε όλο μέσα στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα της γλώσσας τα γεμίζουμε με λίγο από το μίγμα της κατσαρόλας και τα ρολάρουμε ή τα βάζουμε πάνω κάτω. Σε ένα σκεύος με λίγο από τα υγρά της κατσαρόλας ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με τα ραδίκια.

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
ΥΛΙΚΑ
1 Συσκευασία 230 γρ. κρουασάν Pillsbury
5 φέτες γαλοπούλα
150 γρ. τυρί κρέμα
2 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένη
πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη ζύμη για κρουασάν και τη χωρίζουμε στα 6. Ανακατεύουμε το τυρί, τη λιαστή και την πάπρικα. Ψιλοκόβουμε τη γαλοπούλα. Γεμίζουμε τα κρουασάν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV